През последните седмици държавата буквално е залята от протести и

...
 През последните седмици държавата буквално е залята от протести и
Коментари Харесай

Пастири без пари

 През последните седмици страната безусловно е залята от митинги и блокади на пътища. Хората от градове и села изливат недоволството си от мръсния въздух, от некачествена вода или цялостната липса на такава, от неизплатени заплати или неуредени връзки с работодатели, от разрушени пътища и нефункционираща страна. Оказа се, че и едно малко по-особено съсловие също има мотив за митинг - формалните медиатори на Бога, които би трябвало да учат останалите на истините на Христовата религия и да ги водят по пътя на нравственото съвършенство. Вместо това свещениците всеобщо хвърляли око към чужбина поради унизително ниските заплати. 
Излиза, че вместо да се посветят на духовното просвещение на паството си, светите отци първо би трябвало да се погрижат за физическото си оцеляване. Вместо да притеглят към християнските полезности заблудените овци, за поповете е надалеч по-полезно да обезпечат някое кръщене или женитба, опело или освещаване. Събитие, което постоянно се трансформира в помпозна акция за привличане на вниманието и надалеч от светите тайнства. 
Така че нищо чудно, преодолявайки внушаваното им смирение, пастирите на Христовото стадо скоро да оставят епитрахилите и дискосите и да ги забележим на улицата в търсене на божия правдивост.
Виж всички публикации от Деси Велева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР